Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Widget HTML #1

[DOWNLOAD] "Att se utan att se" by Sandra M. Jönsson ~ Book PDF Kindle ePub Free

Att se utan att se

📘 Read Now     📥 Download


eBook details

  • Title: Att se utan att se
  • Author : Sandra M. Jönsson
  • Release Date : January 05, 2012
  • Genre: Health & Fitness,Books,Health, Mind & Body,Professional & Technical,Medical,Nonfiction,Social Science,Education,
  • Pages : * pages
  • Size : 2944 KB

Description

Det är något visst med att se en människa som känner att hon har förlorat allt, en känsla som avspeglas i hela kroppsspråket. Kvinnan, en medelålders afrikanska, stöder sig halvt mot väggen, halvt mot kryckorna, samtidigt som den oroliga sjuksköterskan klappar henne på axeln, försöker få henne att sätta sig ner. Hon vägrar. Protesten riktar sig inte mot sjuksköterskan utan mot kroppen som sviker henne.  Kvinnan kan inte hålla tillbaka de strömmande tårarna och kroppen skakar stilla. Sittandes dold bakom en skänk i mottagningskorridoren är jag vittne till händelsen.  En gång gör jag min närvaro känd när jag frågar kvinnan om hon vill låna stolen. ”Nej, tack, jag vill bara stå”, viskar hon hulkandes. 


Så visar sig Doktor Granlund, den person jag väntar på. Han bär inte sin vita läkarrock eller dräkt, utan är iklädd jeans och en vit pikétröja. Det är som om en speciell air av medmänsklighet omger honom. Trots sina framgångar inom läkaryrket såväl som inom forskning, är han lättsam och nåbar. Nu stannar han framför kvinnan. Först pratar de en stund, sedan leder han in henne i mottagningsrummet, varpå han kommer ut igen. Det är då jag inser att det är tänkt att jag ska vara delaktig i mötet mellan Granlund och just den här kvinnan. 


Free Download "Att se utan att se" PDF ePub Kindle